Hier leest u het laatste nieuws van en over Dentilia Tandprothetische Praktijk.

Tanden die perfect werken dankzij alle soorten gebitsprothese

U wilt een stralende glimlach waar u zich geen zorgen over hoeft te maken. Recente ontwikkelingen binnen de esthetische tandheelkunde maken dit mogelijk. De gebitsprotheses van Dentilia zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit. Ze voelen net als uw eigen tanden en zien er bovendien zo uit. We zetten enkele voordelen van deze esthetisch tandheelkundige innovatie voor u op een rij.

Kom ik in aanmerking voor implantaten en een klikgebit?

Past uw kunstgebit niet langer goed, merkt u dat deze gemakkelijk los gaat zitten of wil u om een andere reden in aanmerking komen voor implantaten en een klikgebit? Om hiervoor in aanmerking te komen dient u aan een aantal belangrijke voorwaarden te voldoen. In algemene zin is het van belang dat u gezond bent. Heeft u last van een ziekte, verminderde weerstand of is er sprake van een afwijking? Dit kan de genezing van de wonden in de mond in de weg zitten. Met name diabetes, bestralingen en het gebruik van corticosteroïden kan problemen opleveren.

Wat zijn de gevolgen van getrokken tanden en kiezen?

Laat u tanden en kiezen trekken of bent u op voorhand benieuwd wat daar de gevolgen van zijn? Het verlies van tanden en kiezen zien veel mensen als een onvermijdelijke bijkomstigheid van het ouder worden. Dat is echter niet het geval. Cariës (gaatjes) en tandvleesproblemen kunnen het gebit aantasten, het verlies van tanden is daar een belangrijk schadelijk gevolg van. Het laten trekken van tanden en kiezen vormt wat dat betreft niet zomaar een oplossing, het kan de oorzaak zijn voor verdere problemen. Het is daarom van belang om op voorhand na te denken over wat er dient te gebeuren na het trekken van tanden of kiezen.

Kunnen bij mij implantaten worden geplaatst?

In Nederland dragen meer dan 3 miljoen mensen een kunstgebit. Zo’n 800.000 van hen hebben daar in meer of mindere mate problemen mee. Dit kan verschillende oorzaken hebben, in veel gevallen ligt het ondergebit los op de kaak. Dat heeft te maken met het slinken van de kaak na het trekken van de tandwortels. De druk van het kunstgebit leidt ertoe dat de kaak blijft slinken, waardoor het kunstgebit los in de mond komt te liggen. Implantaten bieden een geschikte oplossing om dit te voorkomen. Implantaten in de kaak zorgen ervoor dat het mogelijk is daar een klikgebit op te plaatsen, een kunstgebit dat zich laat vast klikken en daardoor altijd perfect past. Benieuwd of er bij u implantaten kunnen worden geplaatst?

Wat zijn de voordelen van een klikgebit?

Het klikgebit biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld uw boven- en/of uw ondertanden te vervangen. Voldoet uw kunstgebit niet (meer)? Bijvoorbeeld omdat deze niet goed blijft zitten. Dan vormt een klikgebit een goed alternatief. Dat zowel medische als technische voordelen te bieden heeft.

Bent u toe aan een (nieuw) kunstgebit?

Heeft u al een kunstgebit en is dat aan vervanging toe? U bent bij Dentilia aan het juiste adres. Wij kunnen u goed van dienst zijn met een tand vervangende behandeling of een reparatie, afhankelijk van waar u naar op zoek bent.