Wat is een klikgebit?

Het klikgebit biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld uw boven- en/of uw ondertanden te vervangen. Voldoet uw kunstgebit niet (meer)? Bijvoorbeeld omdat deze niet goed blijft zitten. Dan vormt een klikgebit een goed alternatief. Dat zowel medische als technische voordelen te bieden heeft.

Wat is een klikgebit?

Wat is dat eigenlijk, een klikgebit? Het is een kunstgebit dat we vast klikken op implantaten. We boren de implantaten in het kaakbot, zodat deze de taak van de wortels daarin kunnen overnemen. We klikken de klikprothese vervolgens op de implantaten, zodat er een stevige verbinding in de mond ontstaat. Bijkomend voordeel? U heeft geen kleefpasta nodig zoals bij een regulier kunstgebit. Dankzij de stevige verbinding heeft u geen last van een los zittend gebit of pijn in de mond. In plaats daarvan zit uw klikgebit op implantaten stevig in de mond en kunt u deze toch eenvoudig uitnemen om het gebit te reinigen.

Voordelen van een klikgebit

Een gebitsprothese op implantaten zit stevig en biedt daarmee duidelijke voordelen ten opzichte van het reguliere kunstgebit. U zal merken dat eten veel gemakkelijker gaat. U kunt weer vrijuit praten en lachen, een klikgebit schiet niet zomaar los. Daarnaast biedt het klikgebit nog een aantal medische en technische voordelen:

  • De kaak slinkt niet langer waar we de implantaten aanbrengen
  • Zelden last van drukplekken met een klikgebit op implantaten
  • Een klikgebit vormt een zeer duurzame toepassing
  • Een gebitsprothese op implantaten biedt maximaal draagcomfort
  • Met een klikgebit heeft u een maximaal bijt- en kauwvermogen

Klikgebit reinigen

En wilt u het klikgebit reinigen? U kunt het gemakkelijk uitnemen. Het is van belang om het klikgebit net als een reguliere gebitsprothese regelmatig goed te reinigen. Zorg er bovendien voor dat u de mondholte en implantaten goed vrijhoudt van voedselresten. U kunt op die manier duurzaam gebruik maken van een klikgebit op implantaten. Direct een afspraak maken bij Dentillia, meer informatie ontvangen over een klikgebit of hoe wij u van dienst kunnen zijn? Neem contact met ons op of kom langs, dan vertellen we u er graag meer over.