Kom ik in aanmerking voor implantaten en een klikgebit?

Past uw kunstgebit niet langer goed, merkt u dat deze gemakkelijk los gaat zitten of wil u om een andere reden in aanmerking komen voor implantaten en een klikgebit? Om hiervoor in aanmerking te komen dient u aan een aantal belangrijke voorwaarden te voldoen. In algemene zin is het van belang dat u gezond bent. Heeft u last van een ziekte, verminderde weerstand of is er sprake van een afwijking? Dit kan de genezing van de wonden in de mond in de weg zitten. Met name diabetes, bestralingen en het gebruik van corticosteroïden kan problemen opleveren.

De plaatsing van implantaten vraagt om een vlotte en krachtige wondgenezing. Een tandarts of kaakchirurg kan beoordelen of uw gezondheid voldoende basis biedt om over te gaan tot het plaatsen van implantaten om een klikgebit te kunnen plaatsen. Diverse ziekten zoals geringe hartafwijkingen hoeven het plaatsen niet uit te sluiten, maar het is wel van belang om daar vanaf het begin duidelijk over te zijn.

Belangrijkste voorwaarden voor implantaten

Benieuwd naar de belangrijkste voorwaarden voor implantaten? Wij zetten ze onder elkaar:

  • Goede gezondheid en positieve levensinstelling
  • Een goede mondhygiëne

Goede mondhygiëne vraagt om goed en regelmatig poetsen, regelmatige controles door de tandarts en tijdige behandeling op het moment dat er iets aan de hand lijkt te zijn. Het is daarom van belang ook ver voordat u nadenkt over implantaten regelmatig bij de tandarts langs te gaan, in ieder geval 2x per jaar voor de controle.

Implantaten laten controleren

Na het plaatsen van implantaten dient u er rekening mee te houden dat ook het poetsen en onderhoud daarvan van groot belang is voor een goede gezondheid. Implantaten hebben geen gevoel, waardoor eventuele klachten geen pijn opleveren en u die zelf niet zomaar kunt ontdekken. Laat de implantaten daarom minimaal 2x per jaar controleren, zoals u dat ook met uw eigen tanden zou doen. Daarnaast is het van belang regelmatig een afspraak te maken bij de mondhygiënist.

Implantaten horen oorspronkelijk niet in de mond thuis, het is daarom van belang hier voorzichtig mee om te gaan en ze goed te controleren, poetsen en behandelen. Uw tandarts kan u daar goed over adviseren, neem contact op voor meer informatie.