Bent u toe aan een (nieuw) kunstgebit?

Heeft u al een kunstgebit en is dat aan vervanging toe? U bent bij Dentilia aan het juiste adres. Wij kunnen u goed van dienst zijn met een tand vervangende behandeling of een reparatie, afhankelijk van waar u naar op zoek bent.

Deskundige tandprothetici

Bij Dentilia werken we uitsluitend met deskundige tandprothetici, die persoonlijke aandacht voor u hebben en vragen op een heldere manier beantwoorden. We begrijpen dat een kunstgebit een ingrijpende verandering met zich meebrengt, waar u goed over wilt nadenken. We adviseren voorafgaand aan tand vervangende behandelingen standaard over de mogelijkheden en brengen desgewenst de gebreken van een verouderd gebit in kaart. Is een reparatie voldoende of past een klikgebit wellicht beter bij uw situatie? We leggen u helder uit wat het betekent om een kunstgebit te laten maken en zorgen voor een stapsgewijze behandeling waarbij u op ieder moment weet waar u aan toe bent.

Wanneer een nieuw kunstgebit?

Benieuwd wanneer het verstandig is om een (nieuw) kunstgebit te laten plaatsen? Het kunstgebit vormt een goede keuze wanneer uw gezicht als het gevolg van uw gebit verandert, uw huidige kunstgebit niet meer goed past of wanneer deze spontaan breekt. Na 5 - 6 jaar zullen de kiezen versleten zijn en gaat het gebit er ook esthetisch op achteruit. Het is dan verstandig om een nieuw kunstgebit aan te vragen, wij kunnen u goed van dienst zijn met die tand vervangende behandeling.

Kunstgebit of een klikgebit

Verwacht u dat het kunstgebit in de onder- en/of bovenkaak te weinig houvast zal hebben en daardoor los zal zitten? Wellicht is een klikgebit voor u interessant. Onze specialisten kunnen u hier op voorhand meer over vertellen. Er zullen dan eerst implantaten aangebracht worden in uw kaak. U zorgt er daarmee voor dat er een goede basis ontstaat voor een klikgebit. Dit is een speciale variant van het kunstgebit, dat stevig in de mond zit en ook na enkele jaren niet losser zal gaan zitten. We kunnen u adviseren over zowel het kunstgebit als het klikgebit, zodat u goed weet waar u aan toe bent en wat de beste oplossing vormt.

Reparatie van uw kunstgebit

Heeft u al een kunstgebit omdat u al langer te maken heeft met een verouderd gebit en wilt u dat laten repareren? Het is verstandig om dat niet zelf te doen, wij kunnen een vakkundige reparatie voor u uitvoeren. Er is op die manier niet opnieuw een tand vervangende behandeling nodig, waardoor u gewoon gebruik kunt blijven maken van het kunstgebit dat u al heeft.

 

Heeft u nog geen kunstgebit en wilt u daar wel graag meer over weten? Wij kunnen uw tanden en kiezen verwijderen, de noodzakelijke controles uitvoeren en op termijn eventuele reparaties verzorgen. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie, we horen graag van u.